Pasadena Studio är en designstudio i Stockholm och drivs sedan 2009 av Anton Hull och Maria Loohufvud. Vårt fokus är redaktionell design och visuella identiteter och våra uppdragsgivare finns ofta inom de kulturella och idéburna sektorerna. Vi utvecklar och driver också egna projekt samt ger ut böcker på vårt förlag.

Om

Vi är bra på tydliga koncept, detaljkänsla och redaktionellt arbete. Anlita oss gärna redan på idéstadiet av ett projekt, vi kan ha mycket att tillföra. Vi kan vässa koncept och har öga för disposition.

Vi ritar hellre än bra, och vi programmerar ganska långsamt, men har ett stort nätverk av yrkeskunniga personer vi samarbetar med i stora och små projekt. Några av dem sitter tillsammans med oss i vårt kontor på Brännkyrkagatan 92 i Stockholm. Vi kan även ta oss an kontakter med tryckeri och andra tekniska underleverantörer.

När vi har tid driver vi också egna projekt, till exempel slumptidningen Bänken och jämställdhetsspelet Komma Lika. 2015 anordnade vi samtalsserien Feministisk Formbar. Sedan 2017 driver vi också förlag.

Kunder i urval

Bergmancenter på Fårö
Djurskyddet Sverige
Folkbildningsrådet
Författarförbundet
Gustavsbergs Porslinsmuseum
Idealistas Förlag
Idyll Film
Indio
IOGT-NTO
Kvinnors Nätverk
Kvinnorättsförbundet i Malmö
Liljevalchs Konsthall
NBV
NOD
Nordic Financial Unions
Nova Education

Novellix
SHIS Bostäder
Sober Förlag
Stockholms Stadsteater
Studieförbundet Vuxenskolan
Svenska Fotografers Förbund
Sörmlands Museum
Textilhögskolan i Borås
Tidningen Re:Public
Ungdomens Nykterhetsförbund
Volontärbyrån
Votum Förlag
Vänsterpartiet
World Water Week
Årets Bild
Överenskommelsen

Förlag

Sedan 2017 driver vi förlag. Vi har gett ut fotoböckerna ”Kollektivet – människor i Stockholms tunnelbana” av José Figueroa och ”Zoo World” av Julia Lindemalm.

Vi är intresserade av starka koncept, inom fotografi såväl som annat. Hör av dig om du har ett projekt som du vill diskutera.